Често задавани въпроси (FAQ)

Как да се грижа за моите сребърни бижута?

Бижутата са изработени основно от сребро с проба 925. Поради естеството на среброто, същото с времето потъмнява. Това е напълно нормален и естествен процес и не трябва да ви притеснява. Нрича се " Патиниране". Скоростта, с която потъмнява среброто може да зависи от различни фактори, като например влажност на въздуха, замърсяване, нивото на Ph на човешката кожа, дори храната и водата, които консумираме. Ако все пак сте от хората, които обичат сребърните им бижута да запазват блясъка си, то тогава ще трябва да полагате грижи за тях, като избягвате контакта им с парфюми, кремове за ръце, ацетон и др. Периодично ги почиствайте. НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ  паста за зъби,тъй като тя може да съдържа абразивни частици, които могат да надраскат повърхността на бижуто Ви. Използвайте полираща кърпичка за сребро. Ако не разполагате с такава, заповядайте на място в ателието, където ще почистя бижуто Ви напълно безплатно :) И последно, но не по важност- носете си сребърните бижута по-често.

Някои от моделите са патинирани умишлено. Т.е., патинирането им е търсен от мен ефект. Това е покритите, което не е трайно и се изтрива мехнично. Най- лесно и бързо това става с по- високите и изпъкнали части на бижуто, които по- често имат контакт с други предмети или дрехи, например. Трайността на патинираното покритите  може да варира от няколко седмици до години. И тъй като това е желано покритие от доста от клиентите ми, винаги  при нужда ще патинирам отново бижуто Ви, напълно безплатно. 

Как да избера подходящия размер за пръстен?

Много лесно!

Ако имаш твой пръстен, който носиш, или пък не носиш, но е подходящ размер, можеш с помоща на линийка да измериш вътрешния му диаметър в мм.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас